skip to Main Content

Warmtepomp duurzaam

Duurzaam je huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp haalt energie uit de lucht, bodem of grondwater en zet dat om in duurzame energie. De effectiviteit van een warmtepomp is zeer hoog van een KWH stroom maakt een warmtepomp tot wel 5 KWH warmte. Bij het gebruiken van een warmtepomp daalt je co2 uitstoot met zo’n 25% tot 50% Daarbij gaat ook nog eens je energierekening omlaag.

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen op de markt. Welke waterpomp u nodig heeft hangt af van een aantal factoren. Als u bijvoorbeeld uw hele huis wilt verwarmen met een warmtepomp dan moet uw huis goed geïsoleerd zijn. Is uw huis minder goed geïsoleerd dan is een hybride warmtepomp misschien een betere keuze voor u. Een hybride warmtepomp werkt samen met een hr-ketel op gas en is geschikt voor huizen met een matige isolatie. Heeft u echter een goede tot zeer goede isolatie dan is een volledig elektrische warmtepomp misschien wel beter voor u. Met deze warmtepomp kunt u uw hr-ketel volledig vervangen.

Subsidie warmtepomp

Subsidie bij aanschaf warmtepomp

Bij het aanschaffen van een warmtepomp in nederland ontvang u subsidie. Bij het aanschaffen van een hybride warmtepomp van 5kW ontvangt u een subsidie van €1500,- Is uw apparaat echter een stuk zuiniger dan kunt u tot wel €1800,- subsidie ontvangen. Daarbij gaan uw energiekosten ook omlaag een gemiddeld gezin bespaard tot wel €200,- per jaar met een hybride warmtepomp. Echter met een volledig elektrische warmtepomp kunt u nog meer besparen.

Altijd een warm huis met een hybride warmtepomp

Met een warmtepomp kunt u gewoon uw huidige radiatoren houden een hybride warmtepomp werkt namelijk samen met uw radiatoren. Dit gaat als volgt: als het niet te koud wordt buiten dan neemt de warmtepomp de werkzaamheden van de cv-ketel over. Maar op het moment dat het te koud wordt buiten en de waterpomp dit niet alleen aan kan dan zorgt de cv-ketel ervoor dat uw huis gewoon op temperatuur blijft.

Back To Top