skip to Main Content
Milieuvriendelijke Mondverzorging

Milieuvriendelijke mondverzorging

Goed voor u en voor het klimaat

De laatste jaren proberen we met zijn allen steeds bewuster en duurzamer te leven. We beseffen dat we maar één aarde hebben, waar we goed voor moeten zorgen. Zelfs kleine simpele veranderingen in onze dagelijkse routine kunnen een grote impact hebben op het milieu. Daarom bespreken we in dit blog de mogelijkheden voor duurzame mondverzorging. Want zelfs tandenpoetsen kan milieubewust!

Vervang uw tandenborstel

mondverzorgingVoor een goede mondhygiëne is het belangrijk om regelmatig uw tandenborstel te vervangen. Helaas zijn de meeste tandenborstels gemaakt van plastic en andere synthetische producten. Onze tip: kies de volgende keer voor een tandenborstel van bamboe of cellulose. Dit zijn duurzame materialen die weinig energie kosten om te produceren. Daarnaast zijn ze ook makkelijk afbreekbaar.

Gerecycled flosdraad

Uw tanden flossen met tweedehands flosdraad klinkt niet erg aantrekkelijk. Toch is gerecycled flosdraad een erg duurzame optie! Er bestaat tegenwoordig vegan flosdraad dat gemaakt is van 100% gerecycled plastic. Zo kan al dat plastic in de wereld toch nog een duurzaam tweede leven krijgen.

Duurzaamheid bij de tandarts

Wist u dat u zelfs bij de tandarts kunt focussen op groen leven? Er zijn verschillende manieren om een kies te vullen of kronen te vervangen. En de ene manier is duurzamer dan de andere. Zo is de cerec behandeling de meest milieubewuste optie voor het maken van een kroon of een brug. Moet u deze behandeling ondergaan? Zoek dan een tandarts of andere specialist die uw kronen in Rotterdam met een cerec behandeling kan vervangen.

Dagelijkse kleine keuzes maken een groot verschil op weg naar een groenere wereld. Gebruik daarom deze duurzame tips om uw dagelijkse mondverzorging aan te passen. Door deze adviezen toe te passen zorgt u niet alleen goed voor uw tanden, maar ook voor het klimaat.

Back To Top