skip to Main Content
Duurzame En Winstgevende Pelletkachel

Duurzame en winstgevende pelletkachel

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

Warmtekachel duurzaam

Een pelletkachel is een speciale soort kachel die gebruik maakt van houtkorrels als brandstof. Het gebruiken van houtkorrels als brandstof is klimaatvriendelijk. Anders dan bij een hr-ketel op gas is er bij een pelletkachel sprake van minder co2 uitstoot. Het grootste gedeelte van de houtkorrels die worden verkocht in nederland zijn gemaakt van zaagsel en anderen hout overblijfselen van houtbedrijven. Ook dit zorgt ervoor dat een pelletkachel zo klimaatvriendelijk is.

uw hele huis verwarmen met een pelletkachel?

Als u uw hele huis wilt verwarmen met een pelletkachel is een pelletkachel-cv de beste optie voor u. Net als bij een hr-ketel is deze ketel aangesloten op uw radiatoren. Voor warm water heeft u echter nog wel een ander apparaat nodig, Bijvoorbeeld een hr-ketel of een zonneboiler met naverwarming.

Waarom investeren in een pelletkachel?

Het investeren in een pelletkachel is erg voordelig dit komt omdat de overheid klimaatvriendelijke projecten stimuleert.

Investeren pelletkachel

Bij aankoop van een pelletkachel vergoed de overheid tot wel €2400,- van het aankoopbedrag van de pelletkachel. Daarbij bespaart u jaarlijks 40% tot 60% op uw gasrekening. Ook zijn houtkorrel voor een pelletkachel nog een spotgoedkoop voor 9kg houtkorrels betaald u zo’n €13,99. Daarbij geeft het hebben van een pelletkachel een erg gezellige sfeer. En het vuur van een pelletkachel is natuurlijk hartstikke mooi om naar te kijken

Hightech pelletkachels

Pelletkachels komen in verschillende soorten en maten de nieuwste uitvoering van de pelletkachel kunt u verbinden via de wifi van uw telefoon. Ook zijn er andere pelletkachels met technologische snufjes zoals een pelletkachel met een touchscreen en afstandsbediening. Er zijn zelfs al pelletkachels die de branderbak automatisch reinigen dit allemaal om u van uw gemakt te voorzien. Ook kunt u bij de nieuwste pelletkachels een timer instellen. U kunt zelfs het energieverbruik van een hele week programmeren in uw pelletkachel.

Back To Top