skip to Main Content
3 Duurzame Aanpassingen Die Je Aan Je Huis Kunt Maken

3 duurzame aanpassingen die je aan je huis kunt maken

Duurzamer wonen

Er zijn heel veel manieren waarop u uw woning wat duurzamer kunt maken. Dat kan door het maken van grote aanpassingen aan uw huis zodat u minder energie verbruikt. Maar ook met kleine stappen kunt u ervoor zorgen dat u milieuvriendelijker woont. Alle kleine beetjes helpen! In dit blog geven we daarom tips voor het maken van 3 duurzame aanpassingen die ervoor zorgen dat u milieubewuster woont.

1. Kleine aanpassingen

Voor een milieuvriendelijke woning hoeft u echt niet meteen aan de slag te gaan met grote werkzaamheden. Ook door kleine aanpassingen in uw woning en routine zorgt u voor energiebesparing. Enkele tips:

  • Installeer een slimme thermostaat
  • Koop tweedehands spullen
  • Scheid uw afval
  • Douche niet te lang
  • Doe de was op een lage temperatuur en zorg dat u altijd een volle trommel heeft

2. Goede isolatie

Wilt u wel wat grotere aanpassingen nemen om uw woning milieuvriendelijk te maken? Begin dan met het goed isoleren van uw huis. De verschillende manieren om te isoleren zijn dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie. Zijn uw ramen al wat ouder? Ook dan is het verstandig om de ramen te laten vervangen voor een optimale thermische en akoestische isolatie.

3. Zonnepanelen laten plaatsen

De derde mogelijkheid van een milieuvriendelijke en energiezuinige woning die we nog willen bespreken, is het installeren van zonnepanelen. Zo weet u altijd zeker dat de stroom die u gebruikt ook echt groen is. Bovendien kunt u er natuurlijk flink wat geld mee besparen. De investering van het plaatsen van zonnepanelen verdient zichzelf dan ook na een aantal jaren terug. Wij plaatsen regelmatig interessante artikelen over zonne-energie en het plaatsen van zonnepanelen. Lees bijvoorbeeld ook onze blog over de 3 grootste voordelen van zonnepanelen leasen.

Back To Top