skip to Main Content
Uitvaart In De Natuur

Uitvaart in de natuur

Een duurzame uitvaart

Wist u dat u zelf bij het kiezen van een laatste rustplaats een duurzame keuze kunt maken? Een uitvaart in de natuur is een mooie manier om afscheid te nemen van een dierbare, zonder dat dit belastend is voor het milieu. In dit blog vertellen we u graag meer over natuurbegraven. Ook zetten we de voordelen van een natuurbegrafenis onder elkaar. Zo kunt u zelf bepalen of deze milieubewuste uitvaart ook bij u past.

Wat is begraven in de natuur

Een uitvaart in de natuur is de meest natuurlijke vorm van begraven. Op een gewone begraafplaats worden de graven na een tijd geruimd, tenzij u de grafkosten blijft betalen. Op een natuurbegraafplaats vindt u een eeuwigdurende rustplek. Het lichaam zal op den duur weer worden opgenomen door de natuur en het graf wordt dus nooit geruimd. Bij natuurbegraven wordt dus minder ingegrepen in de natuur; de omgeving is leidend. Hierdoor is een uitvaart in de natuur een stuk minder belastend voor het milieu.

Voordelen natuurbegrafenis

Om het overzichtelijk te maken, zetten we hier alle voordelen van een uitvaart in de natuur op een rijtje:

  • Een natuurbegraafplaats werkt mee aan het behoud van een bijzonder natuurgebied
  • Een natuurgraf is eeuwigdurend en wordt dus nooit geruimd
  • De kosten voor natuurbegraven zijn in de meeste gevallen een stuk lager dan bij een traditionele begrafenis of crematie
  • Naast de begraafkosten bent u geen geld kwijt aan het onderhouden van het natuurgraf; de natuur mag zijn gang gaan
  • Een natuurgraf is niet belastend voor het milieu. Alle aanwezige materialen kunnen probleemloos worden opgenomen door de natuur, van de kist tot de kleding van de overledene

Natuurbegraven is dus een heel mooie manier om afscheid van iemand te nemen. En het is ook nog eens de beste optie voor het klimaat.

Back To Top