skip to Main Content
De Magische Kracht Van Kristallen

De magische kracht van kristallen

Populairste kristallen en hun werking

Edelstenen worden al sinds mensenheugenis ingezet als medicijn of talisman gebruikt. En in de middeleeuwen geloofde men dat je door het bij je dragen van kristal je voordeel kon doen doordat je dan automatisch profiteerde van de magische kracht van deze edelsteen. En eigenlijk gelooft men dat nog steeds. Heeft het een placebo-effect of is het echt waar? De meningen zijn hierover verdeeld. Maar laten we in dit blog van het goede uitgaan. Daar zijn edelstenen ook een beetje voor bedoeld, nietwaar?

Energiestromen

Men zegt dat geestelijke ziekten een energetische oorzaak hebben en dat met kristaltherapie de beschadigde energiestroom in het lichaam kunnen worden hersteld. Dat houdt in dat kristallen op vele fronten een actieve werking hebben, Dus zowel fysiek, mentaal en spiritueel. Met kristaltherapie worden energiestromen in evenwicht gebracht. De liefhebbers van deze therapie zijn van mening dat zeer veel lichamelijke en psychische aandoeningen genezen kunnen worden door het in balans brengen van chakra’s met behulp van kristallen. Ook kunnen deze stenen ruimtes en vertrekken energetisch reinigen.

Op de huid dragen

Ook wordt gezegd dat kristallen hun werk het beste doen als ze als sieraden op de huid worden gedragen, in de hand worden gedragen tijdens meditatie en op plekken worden neergelegd met negatieve energie. En slapen met een kristal draagt bij aan een goede nachtrust. En wie een kristal op het hart draagt, blijf emotioneel en mentaal sterk.

Wat doen kristallen?

Er zijn veel kristallen in omloop die allemaal hun specifieke werking hebben. We noemen er hieronder een aantal met hun naam en werking. Let wel: we zijn hier verre van compleet, maar willen ze toch graag noemen.

  • De smaragd die op liefde werkt voor het reguleren van de spijsverteringen het versterken van het immuunsysteem
  • De heliotroop die bekend staat als energiebooster. Het is een beschermer tegen negatieve invloeden van buiten. Hij werd vroeger als talisman voor gezondheid, lang leven, geluk en rijkdom gebruikt.
  • De jadeïet is een reinigende en beschermende steen die bevorderlijk is voor liefde.
  • De robijn helpt onzekere mensen om spontaner te worden. Hij geeft hen moed, zelfvertrouwen en zelfrespect.
  • Rookkwarts is het kristal dat een kalmerende werking heeft. Dat helpt bijvoorbeeld om angst, woede of frustratie te overwinnen.
  • Hematiet zuivert het bloed, versterkt de bloedsomloop en lever. Dit kristal beschermt ons energieveld tegen entiteiten en negatieve energie.

Wil jij ook meer weten over helende edelstenen kopen? Neem dan eens kijkje bij een spirituele winkel in Nederland.

Meer interessante blogs lezen? Dat kan hier.

Back To Top