skip to Main Content
5 Voordelen Van Een Laadpaal Thuis

5 voordelen van een laadpaal thuis

Een elektrische laadpaal voor thuis

Denk je eraan om te investeren in een elektrische laadpaal thuis, maar twijfel je nog? Dat is begrijpelijk, want de aanschaf hiervan is niet bepaald goedkoop. Er zitten echter veel voordelen aan deze investering. Lees in dit blog over de 5 belangrijkste voordelen van een elektrische laadpaal voor thuis.

1: ‘s nachts opladen

Het compleet opladen van je elektrische auto duurt algauw uren. Daarom is het ‘s nachts opladen aan je eigen laadpaal thuis een handige uitkomst. Zo hoef je nooit gericht te wachten en staat je auto ‘s morgens geheel opgeladen voor je klaar.

2: nooit meer zoeken naar een vrije plek

Met een elektrische laadpaal thuis, hoef je vrijwel nooit meer te zoeken naar een vrije plek wanneer de laadpaal in je buurt bezet is. Je eigen garage of oprit heeft natuurlijk altijd plek voor je! Zo hoef je geen gebruik meer te maken van een openbare laadpaal, waarmee je de kans loopt dat iemand anders deze al in gebruik heeft.

3: een laadpaal thuis is goedkoper

Hoewel het aanschaffen en installeren van een laadpaal thuis een grote investering is, is deze zeker op de lange termijn goedkoper. Niet alleen is elektrisch rijden in het algemeen al een stuk goedkoper dan rijden op benzine of diesel, ook liggen de verbruikskosten van thuisstroom lager dan die van een openbare laadpaal. Een investering in een elektrische laadpaal thuis kan zich al binnen enkele jaren terugverdienen.

4: je laadpaal thuis openbaar maken levert geld op

Heb je eenmaal een elektrische laadpaal thuis, dan kan deze je geld opleveren door je oplaadpunt openbaar te maken. Staat je laadpaal op een goed te bereiken locatie? Dan kun je deze gemakkelijk toegankelijk maken voor andere gebruikers. Je laadpaal thuis zal te vinden zijn via een app en de andere gebruikers betalen een tarief waarmee jij je investering helpt terug te verdienen.

5: een laadpaal thuis laadt veel sneller

Niet alleen is je elektrische laadpaal thuis altijd toegankelijk, ook laadt deze een stuk sneller op dan openbare laadpalen. Dit kan gemiddeld al gauw 4 á 5 keer zo snel zijn. Dit scheelt al een hoop tijd wanneer je de auto overdag moet opladen in plaats van ‘s nachts.

Investeer ook in een eigen laadpaal

Ben je door dit artikel overtuigd geraakt, investeer dan ook in een eigen laadpaal. Neem contact op met een laadpaal specialist in je buurt en vraag naar de mogelijkheden en een offerte.

Heb jij al een elektrische laadpaal thuis? Deel je positieve ervaringen met ons via [email protected]

Back To Top