skip to Main Content
Moderne Auto’s Slopen

Moderne auto’s slopen

Nieuwe ontwikkelingen

De autowereld is constant aan het veranderen. Zo wordt autorijden door de jaren steeds aantrekkelijker gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan navigatie, rijcomfort en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Dat is natuurlijk allemaal heel fijn, maar er verandert ook steeds meer in de manier waarop we moderne auto’s slopen. Maar hoe gaat dat nu eigenlijk? En heeft het ook effect op de auto inkoop van autosloperijen? Wij gingen op onderzoek uit.

Recyclen van sloopauto’s

Het recyclen van sloopauto’s blijkt tegenwoordig een flinke uitdaging te zijn. Steeds meer auto’s krijgen namelijk een elektromotor, en er wordt veel meer kunststof gebruikt in plaats van metaal. Het grote nadeel hiervan is dat het veel minder goed te recyclen is. Het grootste deel van de auto’s wordt gerecycled. De auto wordt eerst helemaal uit elkaar gehaald. Wanneer er nog bruikbare onderdelen zijn, worden deze doorverkocht aan particulieren of aan autofabrikanten. De rest van de auto gaat in een soort shredder, en uiteindelijk blijft er nog een klein pakketje schroot over. Dit wordt vervolgens omgesmolten en ook weer doorverkocht aan autofabrikanten om nieuwe auto’s mee te maken. Bij het slopen van moderne auto’s weten echter veel autosloperijen niet meer wat ze met de resterende onderdelen aan moeten.

Wat moet er veranderen?

Gelukkig zijn autofabrikanten wel volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe technieken met het klimaat in het achterhoofd, om ook moderne auto’s zo veel mogelijk te recyclen. Zo wordt er gekeken naar het modulair ontwerpen van auto’s, het upgraden van oude onderdelen en het gebruik van materialen die niet alleen duurzaam zijn in de productie, maar die ook makkelijk gerecycled kunnen worden. De verantwoordelijkheid van het maken van moderne auto’s die beter te slopen zijn ligt dus wel volledig bij de fabrikanten.

Moderne auto inkoop

Is uw auto total loss? Dan kunt u terecht bij een bedrijf gespecialiseerd in auto inkoop. Zo hoeft u zelf niet op zoek naar een autosloperij die uw moderne auto kan slopen. Vaak kunt u vooraf al online een inschatting laten maken over het bedrag dat u krijgt voor de auto. Maak een afspraak, verkoop uw sloopauto en u krijgt het bedrag contant!

Back To Top