skip to Main Content
Wat Is Een Warmtepomp Airco?

Wat is een warmtepomp airco?

Het comfort van een warmtepomp airco

Herinnert u zich nog die hete dagen van afgelopen zomer? Die nachten waarin u zwetend het bed uitdreef en overdag puffend op de bank zat? Dat kunt u dit jaar voorkomen! Hoe? Door een airco in huis te nemen. Er bestaat geen groter comfort. Daarbij zijn moderne airco’s zeer betaalbaar. Het is dus een kleine investering, die u heel veel profijt oplevert! Nu moet u alleen nog een keuze maken voor de beste klimaatoplossing. Wilt u een airco of een warmtepomp? En wat is precies het verschil tussen de twee? Wij vertellen het u alles over de warmtepomp airco in dit blog

Het verschil tussen airco en een warmtepomp

Wanneer we het over airco’s hebben, denkt u al snel aan een systeem met binnen- en buitenunits die een ruimte van koele lucht voorzien. Maar wist u dat dit systeem door een warmtepomp wordt aangedreven? Het wordt ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd. Het antwoord op de vraag wat het verschil is tussen een airco en een warmtepomp is dus heel simpel. Een airco is een soort warmtepomp.

Ga voor duurzaamheid met een warmtepomp

U wilt het hele jaar door een aangename temperatuur in huis. Of het nu zomer is of winter. De warmtepomp airco regelt dit voor u. Een warmtepomp airco kan namelijk verwarmen én koelen. Ideaal toch? Het is een duurzame oplossing om het klimaat in uw woning te regelen. U heeft uw CV-ketel namelijk niet meer nodig. Dankzij de warmtepomp bent u voorzien van verwarming en warm water. U kunt dus van het gas af! Op deze manier draagt u bij aan een beter klimaat en een duurzame toekomst. Daarnaast zorgt een warmtepomp ook voor ventilatie, luchtzuivering en ontvochtiging in een ruimte. Dit is ook nog eens goed voor uw gezondheid. Redenen genoeg dus om een warmtepomp airco aan te schaffen.

Wilt u meer weten over duurzaamheid? Lees dan onze artikelen over zonne-energie!

Back To Top