skip to Main Content
Zo Kunt U Uw Woning Verduurzamen

Zo kunt u uw woning verduurzamen

Van gas naar groen

We kunnen niet meer leven zoals we dat altijd deden. We moeten ons met zijn allen inzetten voor een meer duurzame wereld. Alle kleine beetjes kunnen daarbij helpen. Dus wanneer iedereen in zijn eigen huis meer bewuste keuzes maakt die ten bate zijn van het milieu, kunnen we met zijn allen een wezenlijk verschil maken. Maar hoe maakt u uw woning klaar voor een duurzame toekomst? Door over te stappen van gas naar groene stroom bijvoorbeeld. Wij geven u in dit blog tips over dingen die u kunt doen om uw huis te verduurzamen. Lees dus snel verder!

Beter isoleren is beter voor het milieu

Een groot probleem vandaag de dag is dat we veel te veel gas verbruiken. Een goede manier om duurzamer te leven is door minder te verbruiken. Draai bijvoorbeeld de verwarming uit als u niet thuis bent en stel hem als u wel thuis bent een graadje lager in. Dit kan op de lange termijn al een groot effect hebben. Daarnaast kunt u investeren in betere isolatie. Zo houdt u de warmte in huis langer vast en hoeft u minder hard te stoken. Hiermee bespaart u uiteindelijk ook op uw gasrekening, waardoor de totale kosten weer meevallen.

Het huis verwarmen zonder gas

Minder gas verbruiken is goed. Geen gas verbruiken is nog beter. Met een elektrische
warmtepomp
heeft u geen gasaansluiting meer nodig om het huis of het water te verwarmen. In plaats van een cv-ketel gebruikt u dan dus de warmtepomp.

Zelf groene stroom opwekken met zonnepanelen

Wanneer u stroom gebruikt ter vervanging van gas, kunt u het beste overstappen op groene stroom. Deze kunt u voordelig zelf opwekken, wanneer u zonnepanelen laat plaatsen. Zo draait uw woning op 100% duurzame energie, waarbij geen milieuschade wordt veroorzaakt. Zonne-energie is dus beter voor mens en voor milieu. Daarnaast zult u merken dat het ook gunstig is voor uw portemonnee.

Back To Top