skip to Main Content
Zonne Energie

Zonne energie

Energie van de zon benutten

Zonnepanelen Energie

De zon is een energiebron die nooit opraakt. U kunt zelfs energie van de zon benutten door middel van zonneboilers of zonnepanelen. Duitsland spanje en portugal zijn groot in de zonne-energiebranche dit komt omdat deze landen enorme installaties van zonnepanelen hebben die veel elektriciteit opwekken. Deze installaties worden ook wel zonneparken genoemd. Deze zonneparken worden ook in nederland steeds populairder.

Zonne energie & het klimaat

Zonne energie is goed voor het klimaat dit komt omdat er door zonne energie minder fossiele brandstoffen worden verbruikt en daardoor de co2 uitstoot afneemt. Echter hebben zonnecentrales wel nadelen voor het transport van de stroom zijn lange hoogspanningsnetwerken nodig die vaak kilometers lang door de Nederlandse landschappen gaan. Dat kan ook de natuur in een negatieve manier beïnvloeden vanwege grote hoeveelheden licht wat niet meer in het bereik is van planten en dieren. Echter blijft zonne energie natuurlijk een stuk beter voor het klimaat dan een hoge co2 uitstoot en zijn de bovenstaande problemen meestal wel op te lossen.

Zonne energie voordelen

Wat zijn de voordelen van zonne energie?

De meeste zonnepanelen staan er om bekend dat ze een lange levensduur hebben en lang mee gaan. Ook hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Bij aankoop van een zonnepaneel kunt u uw belasting toegevoegde waarde terug vragen het komt er dus op neer dat u standaard 21% korting krijgt. Daarbij geven sommige gemeentes subsidies bij aankoop van zonnepanelen om groene stroom te promoten en in het zonnetje te zetten. Ook als u zonnepanelen heeft op uw woning stijgt de waarde van uw woning en dat is ook natuurlijk altijd mooi meegenomen. Bovendien draagt u ook nog eens actief bij in de vermindering van de co2 uitstoot.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten licht om in elektrische spanning dat komt omdat zonnepaneel bestaat uit zonnecellen deze zonnecellen zijn gemaakt van een materiaal stroom geleidt als er licht op valt. Wanneer de zon op het zonnepaneel schijnt ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel en de negatieve lading onderop de cel. Vervolgens zet een omvormer de stroom om in wisselstroom en dit is dezelfde soort stroom die u thuis heeft.

Back To Top