Verschillende soorten isolatie
De juiste isolatie voor uw woning
Verschillende soorten isolatie
Isolatie is in heel veel soorten en maten uit te voeren. Wanneer u optimaal wilt profiteren van isolatie, en uw energieverbruik zo veel mogelijk wilt verminderen, is het nodig dat u de juiste vorm van isolatie voor uw woning kiest. In dit blog vertellen we meer over de verschillende vormen van isolatie.
Dakisolatie
Warme lucht stijgt op naar boven. Daarom ontsnapt veel warmte ook door het dak. Om dit te voorkomen, is het nodig om uw dak te laten isoleren. Zo blijft het binnen een stuk warmer en hoeft u ook minder te stoken. Dakisolatie is mogelijk voor zowel schuine als platte daken. Er zijn verschillende methoden om een dak te isoleren, dus wij adviseren u altijd om contact op te nemen met een specialist die u hierover kan adviseren.
Vloerisolatie
Voelen uw vloeren altijd koel aan? Dan is vloerisolatie wellicht geschikt. Hierbij wordt een isolerende laag aan de onderkant van de woonkamer vloer gelegd. Dit gebeurt via de kruipruimte. Het beste is om de vloerisolatie ter plekke op maat te laten maken. Zo weet u zeker dat er geen naden of kieren ontstaan. Het materiaal dat gebruikt wordt, verschilt per situatie. Het is volledig afhankelijk van uw type vloer en woning.
Kruipruimte isolatie
Bij vloerisolatie wordt het isolerend materiaal ook via de kruipruimte geplaatst, maar het wordt tegen de onderzijde van de vloer gemaakt. Kruipruimte isolatie komt op de bodem van de kruipruimte. Wanneer u last heeft van vocht in de kruipruimte, is dit een slimme investering. Omdat vocht het koudste punt opzoekt, zit het vaak in de kruipruimte. Hier verdampt het water wat klachten als schimmel, ongedierte, stank en een hoge luchtvochtigheid in de woning kan veroorzaken. Dit kan voorkomen en verholpen worden met kruipruimte isolatie.
Spouwmuurisolatie
Ten slotte is spouwmuurisolatie een zeer toegankelijke mogelijkheid. Het is vaak de eerste stap in het isoleren van een woning. De spouwmuur is een gevel met een binnen- en buitenmuur. De ruimte van ongeveer 4 tot centimeter daartussen, wordt de spouw genoemd. Bij spouwmuurisolatie wordt hierin een speciaal isolatiemateriaal gespoten. Dit wordt gedaan door een gat in de muur te boren in de voegen van de buitenkant van de gevel. Na het inblazen van isolatiemateriaal wordt het gat weer netjes dichtgemaakt. U ziet er verder niets meer van, en speciaal onderhoud is ook niet nodig.
Welke vorm van isoleren het meest geschikt is voor uw woning, kunt u het beste overleggen met een specialist. Wij adviseren deze expert in isolatie in Hengelo. Meer tips ontvangen over duurzaam wonen? Houd ons blog in de gaten!